Roland Garros – Első kiemelt lesz a Babos, Mladenovic páros

Budapest – Első kiemelt lesz a francia nyílt teniszbajnokság női párosversenyében az Australian Openen győztes Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős – a torna honlapja szerint.

A duó előtt azt követően nyílt meg a lehetőség erre, hogy kiderült: az orosz Jelena Vesznyina és Jekatyerina Makarova nem együtt indul a Roland Garroson. Azt, hogy a ranglista második és harmadik helyén álló két játékos szakítása átmeneti vagy végleges, egyelőre nem tudni. Az oroszok a másfél héttel ezelőtti madridi győzelmüket követően – a fináléban éppen Babosékat győzték el – előbb visszaléptek a római párosversenytől, majd Vesznyina a közösségi oldalán bejelentette: Párizsban a tavalyi egyéni győztes lett Jelena Ostapenkóval indul.

“Meglepett, amikor megkérdezte, indulnék-e vele, de kellemes meglepetés volt, mert azt gondolom, jó párost alkotunk majd” – mondta Ostapenko. Ő és Vesznyina duója 11. kiemelt lesz a Garroson.

A Roland Garros egyes versenyében alanyi jogon két magyar, Babos mellett Fucsovics Márton lesz főtáblás. A sorsolást csütörtök (ma) este hét órakor tartják.

– MTI –