Nagyvilág

2011.05.05. 21:54

Bin Laden: A tálibok vezére aggódhat egy amerikai vezérőrnagy szerint

<p>A tálibok szellemi vezetője, Omár molla "aggódhat", miután az amerikai különleges erők megölték Oszama bin Ladent - jelentette ki csütörtökön Richard Mills amerikai vezérőrnagy.</p>

Az Afganisztán déli tartományaiban tengerészgyalogosok parancsnokaként szolgált tiszt szerint az al-Kaida vezér halála csökkenteni fogja az afganisztáni felkelők morálját, miközben "hatalmas lökést" fog adni a nemzetközi erőknek.



A bin Laden elleni akció megmutatta, hogy az Egyesült Államok "nem hagyja ott küldetéseit" - közölte Richard Mills vezérőrnagy. "Ha én lennék Omár molla, biztosan aggódnék" - jelentette ki Mills.

A vezérőrnagy szerint bin Laden halála alá fogja ásni a kabuli kormány ellen küzdő afganisztáni lázadók morálját, miközben hatalmas lökést ad a NATO-erők katonáinak. Mills szerint az al-Kaida vezér halálából taktikai előny is származni fog. Azzal ugyanis veszélybe került az al-Kaida Pakisztánban bujkáló tagjaitól a táliboknak adott pénzügyi támogatás.

Richard Mills vezérőrnagy elmondása szerint a bin Laden búvóhelyén talált számítógépes adathordozókon lévő adatok segítségével meg tudják majd találni a tálibokat pénzelő embereket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!