Rokonaik vertek halálra Malajziában egy házaspárt, amikor rituálisan meg akarták gyógyítani őket

Rituálisan le akarták szoktatni a férjet a dohányzásról, a feleségét pedig ki akarták gyógyítani az asztmájából és májbetegségéből, de a házaspárt végül agyonverték a rokonaik. A malajziai állami hírügynökség, a Bernama pénteki jelentése szerint a csütörtöki bizarr szertartásban megtámadták a “rituális gyógyítók” egyikének 15 éves lányát is, akit életveszélyes sérülésekkel kezelnek kórházban.

A házaspár, a 47 éves Mohamed Ibrahim Kader Mydin és 41 éves felesége, Rosina Mydin Pillary csütörtökön családlátogatásra érkezett rokonaikhoz. A látogatás közben megemlítették, hogy a férj szeretne leszokni a dohányzásról, valamint az, hogy az asszonyt májbetegsége és asztma gyötri.

A malajziai rendőrség szóvivője, Ku Chin Wah szerint a beszélgetés közben “az egyik 23 éves férfi azt ajánlotta, hogy házaspárt vessék alá egy rituális gyógyító szertartásnak, amelyben az összes családtag egyesített erővel űzi ki belőlük a betegségeket.”

A jelenlévő négy családtag ezután egyebek közt seprűkkel és bukósisakokkal támadták meg a házaspárt. Mentőt csak azután hívtak, miután az áldozatok már órák óta nem tértek magukhoz.

A malajziai rendőrség szóvivője szerint a rituális szertatás résztvevői – a négy őrizetbe vett családtag – feltehetően egy “deviáns” szekta tagjai voltak. A többségében muzulmán Malajziában a hatóságok keményen üldözik az engedély nélküli szektákat.