Örökbe fogadták a megkínzott kutyát

Örökbe fogadták a tengelici menhelyen azt a kutyát, amelyet valószínűleg két hajléktalan hagyott magára hetekre étlen-szomjan. A Tolna megyei, szedresi tanyán kikötött kutya életét januárban az utolsó pillanatban mentették meg az állatvédők. A másfél éves keverék kan nyakából csak műtéttel tudták eltávolítani a belenőtt kötelet. A Leó névre keresztelt kutya meggyógyult a menhelyen, szerda óta pedig új gazdája van.

Leó jól nevelt kutyához illően, pacsival búcsúzott a tengelici menhely vezetőjétől, aki megmentette az életét. A kutya januárban heteket töltött éhezve, egy karóhoz kötve egy elhagyatott szedresi telepen. A nyakába belenőtt kötelet a szekszárdi állatklinikán operálták ki, onnan került a tengelici menhelyre, ahol tovább ápolták. A másfél éves kutya a kínzás miatt rettegett az emberektől, új gazdáját azonban rögtön elfogadta.

A szedresiek szerint egy hajléktalan pár hagyta a telepen hetekre kikötve a kutyát. A rendőrségen egyelőre bizonyítékokat gyűjtenek, így ismeretlen tettes ellen folytatják állatkínzás gyanúja miatt az eljárást. A büntetés akár 2 év börtön is lehet.