Rókák dúlják a tabi köztemetőt

Rókák garázdálkodnak a Somogy megyei Tab temetőjében: a frissen hantolt sírokat kaparják ki, valószínű, hogy az elhunytak földi maradványai után kutatnak. A temető üzemeletetője rókacsapdákat helyezett ki, abban reménykednek, hogy meg tudják fogni a ragadozókat.

Az elmúlt hetekben több hozzátartozó is tapasztalta a Somogy megyei Tab köztemetőjében, hogy a frissen hantolt sírokat valami kikaparja. Ez a valami a síremlékeket is összejárta. A családtagok értesítették a város vezetését, akik a nyomokból kistermetű, négylábú állatra gyanakodtak.

“Egy embert megbíztunk, aki két éjszaka figyelte az állatok mozgását. Azt nézte, hogy milyen állat mászhat be a temetőbe: földikutya, róka, vagy kóborkutya. Egyértelműen megállapította, hogy róka” – mondta a Független Hírügynökségnek Schmidt Jenő, Tab polgármestere.

Valószínű, hogy 2-3 állatról lehet szó, az elhunytak földi maradványai után kutathattak. A temető üzemeltetője öt csapdát helyezett ki, amelyekbe minden este csalétket raknak. Eddig egy rókát megfogtak. A csapdákat néhány hétig még kint hagyják, hátha a többi rókát is elkapják.