Sport

2013.09.23. 19:48

Ezt bizony folytatni kell

Debrecen, Miskolc - Először találkoztak egymással a legjobb magyar és lengyel quadosok, hogy egy csapatverseny keretében összemérjék az erejüket.

Debrecen, Miskolc - Először találkoztak egymással a legjobb magyar és lengyel quadosok, hogy egy csapatverseny keretében összemérjék az erejüket.A debreceni, Gázvezeték úti sporttelepen hatalmas csatákat, izgalmas futamokat és rendkívül szoros küzdelmet láthatott a közönség. A salakmotoros szabályrendszer szerint lebonyolított viadalon a mieink az első futam után komoly hátrányba kerültek, amit fokozatosan ledolgoztak, a döntőben pedig megfordították az állást. A magyar csapat végül 53-51-re győzött a premier alkalmával.

- Életünk motorversenye volt, nem kérdés – értékelt a debreceni esemény után Kazár Miki. – A lengyeleket megverni a salakmotor pályán? Nem kis teljesítmény. – A rendkívül feláztatott talaj az elején a vendégeknek kedvezett, de ahogy kezdett felszáradni, úgy jöttünk vissza a meccsbe. Kiváló volt a hangulat, soha nem látott összefogást tapasztaltam a fiúk között. Mindenki egy célért, a győzelemért harcolt, ami igazi egységet teremtett köztünk. Nekem sajnos elromlott a quadom, így a folytatásban a tartalék motorral kellett versenyeznek. Ez sem jelentett akadályt. A döntő előtt két pont volt a hátrányunk, ezt a fináléban a magunk javára fordítottuk, így sikerült megnyernünk ezt a különleges versenyt.

Kazár Miki szerint folytatni kell az együttműködést a lengyelekkel, mindkét fél ezt szorgalmazza. A miskolci motoros úgy látja: még idén lesz visszavágója a vasárnapi csapatversenynek, jövőre pedig akár a egy közös bajnokságot is el lehet indítani. A győzelem megszerzésében nagy szerepe volt Porkoláb Gergőnek, aki a döntőben megszerzett második hellyel vette ki a részét a sikerből.

- Nagy volt rajtam a nyomás, de Kazár Mikitől és Tóth Demetertől sok jó tanácsot kaptam – tette hozzá Porkoláb Gergő. – Ezeket igyekeztem megfogadni, így a fináléban föl tudtam zárkózni és végül fordítottunk a lengyelek ellen. Demének és nekem sikerült a legtöbb pontot gyűjteni, így mi ketten képviseltük a döntőben a magyar színeket. Felejthetetlen élmény volt, nem voltak egyéni célok, mindenki a magyar sikerért dolgozott és szurkolt. Nagyon bízom benne, hogy lesz folytatása ennek a kapcsolatnak, mert mindkét fél sokat kamatoztathatna belőle. Rajtunk nem fog múlni, mi nyitottak vagyunk az együttműködésre.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!