Rogán szerint a rendőrség most felkészültebb, mint október 23-án volt

A belváros polgármesterét a budapesti rendőrfőkapitány meggyőzte arról, hogy a rendőrség most felkészültebb, mint amilyen október 23-án volt. Erről Rogán Antal beszélt kedden, miután találkozott Gergényi Péterrel és a március 15-i megemlékezések előkészületeiről egyeztettek. A tárgyalás központi témája volt, hogy a rendőrség szét tudja választani a különböző redezvényeket szereplőit, és garantálja a békés megemlékezők biztonságos távozását. Rogán Antal és Gergényi Péter március 15-én forródróton tartják egymással a kapcsolatot.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél rendezett fideszes megemlékezésről, amelyen várhatóan legalább százezren vesznek részt, háromfelé lehet majd biztonságosan távozni: a Szabadság híd, a Blaha Lujza tér felé, valamint az Erzsébet hídon át Budára – mondta a kerületvezető.

Az egyeztetésen a fideszes polgármester kérte: ha lesz is fegyver a rendőröknél, ne használják majd. Bár erre nem kapott ígéretet Gergényi Pétertől, a főkapitány is közölte: remélik nem lesz erre szükség és békés lesz a megemlékezés.

A belváros vezetője és a rendőrfőkapitány megállapodott az önkormányzat kezelésében lévő térfigyelő kamerák használatáról.

Március 15-én Rogán Antal részt vesz a Fidesz rendezvényén, de ott lesz Demszky Gábor főpolgármester megemlékezésén is, a Március 15-e téren – mondta kérdésre válaszolva a polgármester.