Rogán Antal üdvözli a kordonbontást

A főváros V. kerületének polgármestere helyesli a rendőrség döntését, a Kossuth téri kordon megszüntetéséről. Rogán Antal ugyanakkor önmérsékletet vár a demonstrálóktól. Az ügyben nyilt levelet is intézett hozzájuk. A Kossuth térre tervezett park ötletét támogatná a Belváros polgármestere.

Rogán Antal helyesli a rendőrség döntését a kordon megszüntetéséről és a Kossuth tér megnyitásáról – mondta el a Független Hírügynökségnek az V. kerület polgármestere. Hozzátette: ez mindazok sikere, akik a szabadság hívének tekintik magukat. Mint mondta: jó lenne, ha a Kossuth téren, az ország főterén minden magyar polgár szabadon sétálhatna.

A politikus azt szeretné, ha egy önkéntes kompromisszum születne a tüntetők és a helyiek között. Előbbiektől önmérsékletet vár a polgármester. Rogán Antal azt szeretné, ha a demonstrálók naponta csak 2-3 órán át foglalnák el a teret, hogy a többi időben a tér legyen mindenkié. Javasolja, hogy a nyugalom érdekében, este 10 után függesszék fel a demonstrációt.

Az V. kerületi önkormányzat támogatja a kormány azon elképzeléseit, amelyek közparkká alakítanák a Kossuth teret. Rogán Antal várja azokat a terveket, amiről tárgyalhatnának. A politikus szívesen látna a téren egy kisebb játszóteret.