Magyarország

2011.08.08. 17:06

Templomi perselyt fosztogatót vettek őrizetbe Békéscsabán

Békéscsaba (MTI) - Őrizetbe vett a rendőrség egy tápiószőlősi férfit, aki több alkalommal is kifosztotta a békéscsabai katolikus templom perselyét.

Békéscsaba (MTI) - Őrizetbe vett a rendőrség egy tápiószőlősi férfit, aki több alkalommal is kifosztotta a békéscsabai katolikus templom perselyét. Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn azt MTI-nek elmondta: a 23 éves férfi vasárnap élettársa segítségével a belvárosi Szent István téri templom perselyéből ragasztós papírral és zsinórral vett ki több ezer forintot. A templomból azonban értesítették a rendőrséget, így a tolvajt lopás miatt őrizetbe vették.

A plébános már korában lopásra gyanakodott, ezért megnézte a bejáratnál működő biztonsági kamera júliusi felvételeit. A képeken azt látta, hogy egy férfi a társaságában lévő nő takarásában hosszasan áll a persely előtt. Az nem látszott, hogy pontosan mit csinál, ezért most vasárnap sorszámozott pénzt helyeztek el a perselyben, s amikor a fiatal pár ismét megjelent, riasztották a rendőrséget.

Igazoltatásuk után kiderült, hogy a fiatalember ismét néhány ezer forintot vett ki a perselyből, a pénzt meg is találták nála. Kihallgatásán elismerte, hogy júliusban három alkalommal vett ki pénzt a perselyből, ezért a rendőrség őrizetbe vette, és ellene lopás gyanúja miatt eljárást indítottak. A nő szerepét még vizsgálják - mondta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!