Rogán: "a Kossuth tér lehet az új 4-es metró"

Az V. kerület fideszes polgármestere szerint a Kossuth téri kordon elbontásával nem oldódott meg “az ország főterének” helyzete, ehhez egy teljesen új területrenedezésre lenne szükség – mondta Rogán Antal hétfőn.

Az ellenzéki polgármester éppen ezért még erre a hétre egy négyoldalú – Országgyűlés, kormány, főváros, és V. kerület – egyeztetést kezdeményez az új Kossuth tér kialakítása érdekében. Rogán Antal emlékeztett rá, hogy február 8-án már ő is és Demszky Gábor főpolgármester is egyeztetett Szili Katalin Házelnökkel egy esetleges játszótér és mélygarázs megépítéséről.

A fideszes politikus szerint a négyoldalú találkozón megoldást kell találni a Kossuth tér tulajdonjogának rendezésére, a tervpályázat kiírására és a beruházás finanszírozására is. Rogán Antal elmondta: tart attól, hogy a Kossuth tér lesz az új 4-es metró, melyről évekig beszélnek, de nem történik semmi.

A polgármester hozzátette, hogy a kedden újrakezdődő demonstrációk miatt a belvárosi önkormányzat 4 darab mobilvécét helyez el a Kossuth tér szélén, melyeket április 30-ig 140 ezer forintért bérelnek.