Rockopera: a szeretetről lehet szó

Rockopera: a szeretetről lehet szó
Rockopera: a szeretetről lehet szó
Kisvárda – A Kisvárdai Református Ifjúság és a Várszínház és Művészetek Háza közös produkciója: A megfeszített, melynek próbái heti átlagban 8-10 órában folynak. A csoportról. A Kisvárdai Református Ifjúság egy korábbi bemutatójáról szóló írásunk letölthető [.pdf – 61KB]

A próbák a múlt év október közepétől rendszeresek, s heti átlagban 8-10 órában folynak – fogalmazott érdeklődésünkre Százvai László református ifjúsági lelkész, A megfeszített című darab rendezője. A szükséges engedélyek beszerzése után a csoport gőzerővel dolgozni kezdett: lassan elkészülnek a jelmezekkel is. – Három csoportban (koreográfiai, ének, színpadi) próbáltunk – mondta a lelkész, hozzátéve: – A darab sok-sok munkával és közös gyakorlással még mostanság is formálódik.

Félszázan a sikerért
A lázas igyekezet érthető, hiszen a hónap végén és április első napjaiban a korábbi bemutatóikhoz hasonlóan színvonalas előadással szeretnék megajándékozni a város és térség színházkedvelőit és a diákokat.

– A szerző nagyon örült annak, hogy a csaknem félszáz kisvárdai fiatal több mint fél éve dolgozik a színdarab megvalósításán – újságolta Százvai László, aki aláhúzta: – Mi is büszkék vagyunk arra, hogy Szeged és Budapest után Kisvárdán általunk kelhet „életre” ismét a szeretetről szóló rockopera.

Az előadás az előzetes hírek szerint várhatóan a Várszínház és MűvészetekHáza színpadán az idei évad legnagyobb szabású helyi vonatkozású színházi produkciója lesz.

Külön érdekessége még a darabnak, hogy ez az egyetlen olyan színpadi mű, amely három történelmi felekezet, a református, az evangélikus és a római katolikus püspöki kar ajánlásával is rendelkezik. – Reméljük, hogy igazi csemegét adunk a közönségnek, ugyanis a millenniumiévben ez a darab volt az ország legmonumentálisabb színházi produkciója, amely nemcsak Jézus Krisztus szenvedésének történetét mutatja be, hanem a keresztyénség 2000, illetve a magyar államiság 1000 évét állítja párhuzamba – fogalmazott a rendező, aki szerint húsvét előtt a bibliai ihletésű színpadi játékkal még bensőségesebbé és szeretetteljesebbé tehetik az ünnepi készülődést.

– Vincze Péter –