Nagyvilág

2008.08.11. 16:57

Felfújható templom az olasz partokon

<p>Olaszország - Az augusztusi nyaralószezon kezdetén kiürültek Olaszországban a városok, és a templomok is.</p>

Néhány vállalkozó kedvű pap azonban követte nyáját a tengerpartra - jelentette a BBC brit közszolgálati média hétfőn. A strandon felfújható templomot állítottak fel, ahol vasárnaponként misét tartanak, de két fürdőzés között akár gyónni is lehet.

Felfújható templomot állított fel egy csoport Campomarino város strandján, az Adriai-tenger partján. A központi helyen egy negyedgömb alakú szerkezet ad árnyékot a prédikációt tartó papoknak. A templom falai 30 méter hosszúak, és szintén felfújhatóak. A padló a homok, a mennyezet az ég. Ilyen díszletek között tartják a vasárnapi misét, esténként pedig zenés műsorokkal várják a hívőket. A szervezők azt remélik, a bárok és klubok helyett inkább a parti templomban töltik idejüket a fiatalok.

A közép-olaszországi Campomarino város már a második helyszín, ahol próbálkozik a magukat "Reggeli őrszemeknek" (Sentinelle dell Mattino) nevező csoport. Júliusban Szardínia szigetén akarták felállítani a mobiltemplomot, de az erős szél meghiúsította a tervet. Ha a fiatalok nem jönnek a templomba, a templomnak kell utánuk menni - mondta a szervezet vezetője, Andrea Brugnoli atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!