Robotzsaru segíti a rendőröket

Idén május 1-jétől megújult körülmények között működik Tarpán a rendőrőrs, amelyet dr. Görbe Zsolt őrnagy vezet.

A rendőrtiszt Fehérgyarmatról került a vásárosnaményi rendőrkapitányságra, ahol a közrendvédelmi alosztály vezetője volt, jelenleg pedig megbízott parancsnokként irányítja a tarpai őrsöt, amelyhez tizenkét település tartozik.

A bűnmegelőzést, illetve a rendfenntartásért nyolc egyenruhás felel. Az őrnagy helyettese Gönczi György főtörzszászlós, aki immáron tizennyolc éve rendőr, tehát komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkezik.

Rendőrök – civilben

A települések közül legnagyobb odafigyelést igénylő Tivadar község, valamint a hozzá tartozó üdülőövezet a Tisza-parti szórakozóhelyekkel. Megnyugtató, hogy idén nyáron különösebb esemény nem zavarta a nyaralók nyugalmát. Görbe Zsolt elmondta még: – A kistérségben az elkövetett jogsértések száma fokozatosan csökken, köszönhető ez a lelkiismeretes munkavégzés mellett az őrs megfelelő létszámának is. Az sem közömbös, hogy a Fehérgyarmati Határvadász századtól hétvégenként szolgálati segítséget kapunk, ilyenkor két-két határőr segíti munkánkat.

A Beregi Jeles Napok rendezvénysorozaton történt egy incidens, ám gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a tettest egy órán belül elfogták, s aki be is vallotta a bűncselekmény elkövetését. Segíti az őrs munkáját a Robotzsaru 2000 számítógépes hálózat, amelyen belül nyilvántartó program működik elősegítve a felderítést.

Az őrsparancsnok elmondta még, a hivatalos teendőik mellett fontosnak tartják a lakossággal való jó kapcsolat kialakítását és ápolását, ezért is látogatnak el – akár civilben is – a fesztiválokra és falunapokra. Emellett örömmel veszi az őrnagy, ha a Kossuth utca 51. szám alatt meglátogatják az emberek. Fogadóóra nincs, bármikor felkereshetik az állampolgárok, s a 45/488-418-as telefonszám is „él”.

– Kovács Bertalan –