Robotversenyen arattak sikert a kandósok

Akt.:
Robotversenyen arattak sikert a kandósok
Robotversenyen arattak sikert a kandósok
Miskolc – Szlovákiában tartották a Trencséni Robotikai Napokat, ahol a miskolci diákok is „ringbe szálltak.”

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a 13. Trencséni Robotikai Napokat (Trenčiansky robotický deň) Szlovákiában, tájékoztatta lapunkat Baghyné Urbán Ilona, a MSZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziuma tagintézmény-vezetője. Mint megtudtuk tőle, a rendezvény egy olyan nemzetközi robotverseny volt Trencsénben, ahol több kategóriában mérhették össze tudásukat az ifjú robotépítő és programozó diákok.

Érdekes pályák

– Az MSZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium diákjai olyan érdekes pályákat építettek, mint például a follower easy, azaz könnyű követő egyszerű vonalkövetéses pályát-, illetve a follower hard, azaz nehéz követő vonalkövetéses pályát homok akadállyal. Mi mindennel készültünk még? A DoIt, azaz „csináld magad” pálya 2 részből tevődik össze. Egy egyszerű vonalkövetésből, valamint egy labirintusból kell kijutnia a csapatok robotjainak – mondta. Megtudtuk még: mindhárom kategóriában külön díjazták a 16 év alatti és feletti résztvevőket. A kandósok 3 csapattal indultak a Follower hard és a DoIt kategóriákban, csapatonként 2-2 emberrel. A Follower Hard kategóriában 45 robot versenyzett összesen, míg a DoIt kategóriában 15 robot vett részt. A teljes verseny alatt 158 robot volt jelen.

– A Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziumából két csapat tudta elhozni a figyelemre méltó harmadik helyet.

Baghyné Urbán Ilona ezúton is köszöni a felkészítő tanárok lelkiismeretes munkáját, és gratulál a diákok szép teljesítményéhez.

ÉM


Eredmények

A csapat tagjai:

Boganics Petra – Kertész Richárd – 16 év felettiek DoIt kategóriában 3. helyezést értek el.

Vincze Márk – Vincze Máté – 16 év alattiak DoIt kategóriában a 3. helyezést szerezték meg.

A felkészítő tanárok: Deák Csaba, Kiss Roland, Juhászné Kassai Ágnes voltak, kísérő tanár: Németh Bence.