Robotrendőr repked Szikszó felett

Az ünnepélyes átadón
Az ünnepélyes átadón - © Fotók: BAZMRFK
Szikszó – Modern és értékes drónt kaptak a szikszói rendőrök.

Egy 1.2 millió forint értékű repülő robotrendőrrel gyarapodott a Szikszói rendőrőrs. A modern eszközt a kisváros önkormányzata vásárolta, és Füzesséri József, a település polgármestere adta át a helyi őrsparancsnoknak használatra a közelmúltban megrendezett ünnepélyes átadón, amelyen Vereckei Csaba megyei rend­őrkapitány és Antal István, az encsi kapitányság vezetője is részt vett.

file6z8j00422f4txxuu6ie-1_650

A szikszói polgármester szerint a robot a felderítést és a megelőzést is segítheti. A 90 méter magasan szálló minirepülő felvételeivel elcsíphetik az iskolák környékén száguldozókat, a nyugdíjasokat kihasználó trükkös csalókat, és a rendőrök munkáját is megkönnyítheti az intelligens robot.

Gyorsan eljut a város egyik pontjából a másikba.” Füzesséri József

Villámgyors felderítő

– Egy kiállításon láttam ennek a gépnek az elődjét, most kipróbáljuk a sokoldalú masinát. Gyorsan eljut a város egyik pontjából a másikba. Így túljárhatunk olyan rafinált, furfangos betörők eszén is, akik kamubejelentéssel félrevezetik a hatóságot. Jelentik például, hogy betörést észleltek itt-ott, odasietnek a járőrök, miközben kirámolják a város másik végén lévő házat. Az ilyet a drón kiszűri, ha kiküldik szemlére, azonnal látják az őrsön a helyszíni videókat, képeket – nyilatkozta lapunknak Szikszó polgármestere.

file6z8j004227puor9p3cw-1_650

Az eseményen az abaúji kisváros vezetője jutalomban és elismerésben részesítette – egy, Szikszón a közelmúltban történt rablás elkövetőinek felderítése kapcsán – Pócsai Tamás őrnagyot, Rábai Helga főtörzsőrmestert és Mikó Vivien őrmestert is.

– JA –