Robotikát, jövőkutatást és űrfizikát is tanulhatnak Miskolcon

Akt.:
Nyílt napot tartott a Matthias Corvinus Collegium (MCC) Miskolcon
Nyílt napot tartott a Matthias Corvinus Collegium (MCC) Miskolcon - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A „kaland, közösség, kihívás” mottóval hívogatja új diákjait az MCC.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) a „kaland, közösség, kihívás” mottóval hívogatja diákjait szombati képzéseire szeptember 5-ig, amely a hagyományos oktatás tudásanyagát egészíti ki. Tantárgyaink között említhetjük: a robotikát, pénzügyi és egészségügyi tudatosságot, a színház világát, a jövőkutatást és az űrfizikát.

mcc-fitt-nap07-st

Negyedik éve Miskolcon, Szolnokon, Veszprémben, Budapesten, Kecskeméten és Pécsett indul FIT-képzésünk, az ötödikes korosztálytól a nyolcadikosig. A mai nyílt napot azért szerveztük, hogy a leendő tanulóink és szüleik megismerkedhessenek a környezettel – foglalta össze dr. Madzinné Ortó Ildikó, az MCC FIT helyi régió­vezetője a keddi rendezvényen.

Élményközpontú pedagógia

Megkérdeztünk egy tanulót is, miért szeret az MCC-be járni.

mcc-fitt-nap09-st

– Még ötödikben tudtam meg, hogy létezik ez az iskola, ahol olyan érdekességeket mutatnak meg, ami a való életben szükséges, de a suliban nem mondják el. Tavaly szeptemberben, amikor jelentkeztem, először egy IQ tesztet kellett kitöltenem. Sok mindenről tanultam, de az építészeti kurzus fogott meg a legjobban, mert építészmérnök szeretnék lenni – mondta el Suhajda Levente Ákos.

ÉM-DA