Friss hírek

2008.09.11. 09:39

Augusztusban csökkentek az élelmiszerárak

<p>Augusztusban a fogyasztói árak 0,3 százalékkal csökkentek júliushoz képest, az éves infláció is mérséklődött, 6,5 százalék volt a júliusi 7 százalék után - adta közre a Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön. A korábbi időszak trendjét megtörve már csak a háztartási energiahordozók drágultak augusztusban, 3,9 százalékkal (a gáz 11,6 százalékkal) , az élelmiszerek másfél százalékkal olcsóbbak voltak, mint júliusban, az idényáras termékek körében nagy mértékű, 18,6 százalékos árcsökkenést mértek.</p>

Az egyéves áralakulásban az élelmiszerek még mindig jelentősen, 10,6 százalékkal drágultak, ezen belül az étolaj több, mint háromnegyedével, 76,6 százalékkal került többe, mint 2007. augusztusában, de nagy áremelkedés volt a tejnél (19,1), a kenyérnél (16,7) és a sertéshúsnál (13,6 százalék). A háztartási energia drágulása is nagy volt, 16,2 százalék egy év alatt, s az üzemanyagok is 12,3 százalékkal kerültek többe, mint egy évvel korábban. Szokás szerint olcsóbbak lettek a tartós fogyasztási cikkek és a ruházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!