2 óra 11 perc izgalom

2020.01.26. 13:40

Fucsovics szettelőnyről kikapott Federertől

A 27 éves magyar várhatóan az 54. helyre jön fel a világranglistán.

Melbourne, 2020. január 26. Fucsovics Márton a svájci Roger Federer ellen játszik a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában 2020. január 26-án. MTI/EPA-AAP/Michael Dodge

Forrás: MTI/EPA-AAP

Fotó: Michael Dodge

A 27 éves magyar – aki 67. a világranglistán – előzőleg kétszer találkozott a svájci sztárral, s mindkétszer kikapott: 2018-ban az Australian Open nyolcaddöntőjében 6:4, 7:6, 6:2-re, míg tavaly a dubaji torna negyeddöntőjében 7:6, 6:4-re.

A Rod Laver Arena zsúfolt lelátói előtt a magyar Davis Kupa-válogatott vezére álomszerűen kezdett, fantasztikus ütésekkel lepte meg 38 éves ellenfelét, frissen mozgott, és a hosszabb labdamenetekben is alig rontott.

Az MTK játékosa 3:3-nál elvette Federer adogatását, majd a sajátjait magabiztosan hozva 36 perc alatt szettelőnybe került – harmadik találkozójukon első játszmáját nyerte a minden idők legjobbjának tartott svájci ellen.

A folytatásban a hatszoros melbourne-i bajnok magasabb fokozatra kapcsolt, míg a sokszor kiszolgáltatott helyzetbe kerülő Fucsovics egyre többet hibázott, így Federer – aki 100 győztes meccsnél tartott az Australian Openen – 26 perc alatt kiegyenlített.

A harmadik felvonásban sem csökkent a volt világelső lendülete, rögtön brékelte a nyíregyházi teniszezőt, és nemsokára már sorozatban hét megnyert gémnél tartott. Federer 4:1-nél elvesztette a szerváját, csakhogy rögtön elvette Fucsovicsét, és lezárta a játszmát, melyben négy bréklabdát hárított.

Bő másfél óra elteltével jöhetett a negyedik felvonás, ebben a nyíregyházi teniszezőnek továbbra is balszerencséje volt a kétséges pontoknál, a kétszer is brékelő svájci pedig ekkor már nem engedte ki a kezéből a meccset, amely 2 óra 11 percig tartott.

Federer 57. Grand Slam-negyeddöntőjére készülhet az amerikai Tennys Sandgren ellen, míg Fucsovicsot vigasztalhatja, hogy várhatóan az 54. helyre jön fel az ATP-rangsorban.

„Márton nagyszerűen kezdett, remekül ütött az alapvonalról, én pedig nehezen találtam meg a játékomat a hűvös időben” – értékelt a pályán Federer. „A második szettben jobban variáltam a játékot, és végül sikerült fordítanom” – tette hozzá.

Eredmény:

---------

férfiak:

nyolcaddöntő:

Roger Federer (svájci, 3.)-Fucsovics Márton 4:6, 6:1, 6:2, 6:2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!