Robbantások Észak-Kaukázusban – egy halott

Egy ember meghalt, és heten megsebesültek az oroszországi Észak-Kaukázusban történt két robbantásos merényletben – közölték szombaton helyi nyomozók.

Az egyik bomba pénteken késő este robbant egy vasútállomáson. A második, szombaton történt robbantással egy rendőrtisztet céloztak, aki súlyos sérülésekkel élte túl a merényletet.


A szombati robbantásos merénylet az észak-kaukázusi Kabard- és Balkárföld köztársaságban történt, Tirniauz városában – közölték helyi nyomozók. A bombát egy rendőrdetektív autóján helyezték el, akit súlyos sebesülésekkel szállítottak kórházba.

A nyomozók egyben megerősítették azokat a sajtóhíreket, hogy pénteken késő este bomba robbant egy vasútállomáson, a szintén észak-kaukázusi Dagesztánban. A robbanás akkor történt Derbent városában, amikor az utasok felszálltak az elővárosokba induló vonatra. A támadásban egy nő meghalt, és három rendőr, valamint három civil megsebesült – közölte a dagesztáni belügyminisztérium szóvivője, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva.

A robbantásokért egyelőre senki sem vállalta a felelőséget. A vasútállomáson történt robbanással kapcsolatban terrorizmus miatt indítottak nyomozást, míg a szombati autóbombás támadást “hatósági személy elleni merényletként” kezelik a hatóságok.
– Független Hírügynökség –