Robbantás sorozat Bagdadban – több mint 150 halott

Több mint 150-en haltak meg szerdán Bagdadban öt robbantásos merényletben. A legvéresebb merénylete egy piacnál követték el: csak ott legalább 112 ember vesztette életét, és több mint százan sebesültek meg.

A legvéresebb merényletet az iraki főváros Sarija negyedében egy élelmiszerpiacnál követték el: a támadásban a legutóbbi adatok szerint legalább 112 ember vesztette életét és több mint 130-an sebesültek meg.

Szadr város egyik katonai ellenőrzőpontjánál 28 vesztették életüket és 44-en sérültek meg egy másik robbantásban: az autóba rejtett bomba egy forgalmas tér közelében lépett működésbe. Egy kórház közelében felrobbant jármű 11 civilt ölt meg, 13-at pedig megsebesített.

Bagdad déli részén egy rendőrségi ellenőrzőpontnál négy rendőr vesztette életét, és hat járókelő megsérült, amikor egy öngyilkos merénylő autójával belerohant a posztba. Egy forgalmas kereszteződésnél a város központjában kettő életet követelt egy bomba.

A robbantásokat Bagdad főleg síiták lakta negyedeiben követték el, feltehetően szunnita lázadók. Erre utal az is, hogy mindegyik támadásnál autóba rejtett bombák robbantak, amit főleg a szunniták szoktak használni.