Robbantás Pakisztán törzsi területein – 13 halott

A pakisztáni törzsi rendõrség hét tagja, és még hat ember meghalt szerdán Pakisztánban, amikor bomba robbant jármûvük mellett – közölték helyi tisztségviselõk. Az afgán határhoz közeli törzsi területeken történt merényletnek húsz sérültje van.

A helyi törzsek tagjaiból verbuvált rendõrség tagjai az afgán határhoz közel esõ, és stratégiailag fontos Hajbár régióban haladtak jármûvükkel, amikor bomba robbant a közelükben – közölte egy helyi tisztségviselõ. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó tisztségviselõ elmondta, hogy öngyilkos merénylet történt. A robbanásban teljesen megsemmisült a rendõröket szállító jármû, és három másik autó is megrongálódott.

A hajbári adminisztráció vezetõje elmondta, hogy 13 halottja van a merényletnek. A törzsi rendfenntartó erõk hét tagja halt meg a robbanásban, valamint hat másik ember, akiket még nem sikerült azonosítaniuk. Rajtuk kívül még húsz sebesültje van a merényletnek. Azt nem lehet tudni, hogy a sebesültek rendõrök, vagy járókelõk voltak.

A merénylet a Pakisztánból Afganisztánba vezetõ út közelében lévõ területen történt, amely kulcsfontosságú az Afganisztánban szolgáló NATO-csaptok ellátásában.