Robbantás Pakisztán törzsi területein – 13 halott

A pakisztáni törzsi rendőrség hét tagja, és még hat ember meghalt szerdán Pakisztánban, amikor bomba robbant járművük mellett – közölték helyi tisztségviselők.

Az afgán határhoz közeli törzsi területeken történt merényletnek húsz sérültje van.

A helyi törzsek tagjaiból verbuvált rendőrség tagjai az afgán határhoz közel eső, és stratégiailag fontos Hajbár régióban haladtak járművükkel, amikor bomba robbant a közelükben – közölte egy helyi tisztségviselő. Az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozó tisztségviselő elmondta, hogy öngyilkos merénylet történt. A robbanásban teljesen megsemmisült a rendőröket szállító jármű, és három másik autó is megrongálódott.

A hajbári adminisztráció vezetője elmondta, hogy 13 halottja van a merényletnek. A törzsi rendfenntartó erők hét tagja halt meg a robbanásban, valamint hat másik ember, akiket még nem sikerült azonosítaniuk. Rajtuk kívül még húsz sebesültje van a merényletnek. Azt nem lehet tudni, hogy a sebesültek rendőrök, vagy járókelők voltak.

A merénylet a Pakisztánból Afganisztánba vezető út közelében lévő területen történt, amely kulcsfontosságú az Afganisztánban szolgáló NATO-csaptok ellátásában.