Robbantás egy amerikai középiskolánál

Pokolgép robbant Colorado államban Denver egyik elővárosában egy középiskola közelében pénteken. A detonációban nem sérült meg senki, a feltételezett robbantót, akinél egy másik szerkezet is volt, elfogta a rendőrség. A robbanás nem volt messze attól a másik denveri középiskolától sem, ahol éppen nyolc éve két diák 13 embert mészárolt le, mielőtt főbe lőtték magukat.

A robbanás után a rendőrök a biztonság kedvéért kiürítették a Ponderosa középiskolát. A detonáció nem okozott kárt az épületben és nem sérült meg senki.

A robbanás a Columbine középiskolában elkövetett mészárlás nyolcadik évfodulóján történt, csak néhány nappal az Egyesült Államok történetének legvéresebb ámokfutása után. Hétfőn egy virginiai egyetemen 32 embert lőtt le egy zavarodott dél-koreai diák.

Az egyetemi vérengzés óta 8 amerikai államban kellett iskolákat bezárni különböző fenyegetések miatt. A legtöbb üzenet a hétfői tragédiával volt kapcsolatos, de sok fenyegető a Columbine-tragédia nyolcadik évfordulójára időzítette fenyegetését.