boon-sportoldal

2007.11.24. 23:20

Már megint négy volt közte

<p>A labdarúgó NB I 15., őszi zárófordulójában is kikapott a Diósgyőri VTK együttese. <DIA alt="Súlyos diósgyőri vereség 2007.11.24." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/S_lyos_di_sgy__337_ri_veres_g_2007_11_24_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Súlyos diósgyőri vereség 2007.11.24." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/Gyor-DVTK.wmv/viewer.html " target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az idén ismét szezonzáró bajnokin találkozott egymással a Győr és a Diósgyőr, a Rába-parti városban. A tavaszi 4-0-s ETO diadal után ezúttal 5-1-re nyert a zöld-fehér gárda.

Diósgyőri szempontból meglehetősen rosszul kezdődött a meccs, pedig – mint azt a találkozó utáni sajtótájékoztatón - Vágó Attila elmondta, agresszív játékot kért a pályára lépőktől. Ilyet a folytatásban sem igen láttunk a piros-fehérektől, de kulturált, építkezésben gondolkodó játékot az ezt követő néhány percben igen, így nem is volt igazán meglepő, hogy gyorsan egyenlített a vendég gárda.

Az Újpest elleni 3-3-3-1-es felállásról a 4-2-3-1-hez visszatérő – Lipusz sérülése miatt változtatásra kényszerülő - vendégek a folytatásban is partiban voltak, de mivel a 34. percben ugyanazt a nagy hibát követték el, mint ellenfelük, 25 minutával korábban, így hátrányba kerültek. Az első félidő sárgahullámmal, kisé feszült hangulatban ért véget.

Fordulás után

Fordulás után megnyugodott csapatok jöttek ki a pályára, az első nagy ziccer a DVTK hagyta ki, négy perc múlva pedig a két belső védő tétovázása miatt (nem tudták eldönteni, hogy ki induljon a visszafejelt labdára, így az ellenfélé lett) újabb gólt szerzett a hazai együttes. Ekkor már látszott, hogy a DVTK nem fog tudni felállni, főleg akkor, amikor a 67. percben támadó helyett védőt cserélt be Vágó Attila, mert már nem volt csatáros játékra alkalmas futballista a kispadon.

A remény akkor halt el, amikor Bodiong teljesen fölöslegesen lebirkózta a 16-oson belül ellenfelét, és a 11-esből háromra nőtt a Győr előnye. A hátralévő időben a zöld-fehérek már csak szórakoztak, Bronovicnak azonban sehogy sem sikerült a kapuba találnia, nem úgy a végig remekül játszó Kovács Zoltánnak.

Légiósok

Az 5-1-gyel záruló őszi diósgyőri produkció előtt és után sem kérdés, hogy az előző idény két remek őszi szezonja után, tavasszal lesz miért izgulniuk a DVTK drukkereinek, a csapatot erősen fújja a kiesés szele. Hogy ebben a harcban kire számít majd Vágó Attila az az elkövetkező hetekben fog eldőlni. Tudása, képességei, hozzáállása alapján, a hazai játékosok közül Köteles, Lipusz és Sipeki helye tűnik biztosnak, valamint Simon Attila góljaival, és Vitelki mentalitásával emelkedik az átlag fölé.

Ami a határon túlról érkezett játékosokat illeti: Effeyiet, P. Carr-t, és Kangát már két hete eltanácsolták Diósgyőrből. Az egycsatáros játékban a vonal mellé "száműzött” Douva kevésbé volt hasznára ősszel a csapatnak, mint a tavasz során; Arounának nem sikerült bizonyítania, hogy nélkülözhetetlen lenne; az újpesti próbajátékon eltanácsolt Guyazou szerződtetése az eddig látottak alapján egyértelműen rossz döntés volt; a jobboldali védőként szerepelt Bessong posztján többre menne a DVTK a Honvéd jelenlegi játékosával, Mogyorósival, aki érdekes módon nem Tatabányán volt szombaton délután, hanem Győrben; Ngam, Bodiong és Rassou azok, akik tavasszal talán hasznára lehetnének a csapatnak.

  • Percről percre, jegyzőkönyv - élő közvetítésünk
  • Vágó Attila nagyon mérges - nyilatkozatok a mérkőzés után
  • Ön szerint ki volt a meccs embere?
  • A Soproni Liga állása
  • A Soproni Liga eredményei fordulóról fordulóra
  • A Soproni Liga kereszttáblázata
  • A DVTK játékosainak statisztikája
  • A DVTK házi góllövőlistája
  • Sárga és piros lapok
  • Képek, videók

  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!