Robbanás a körmendi sajtgyárban – nincs tervbe véve kitelepítés

Bár a lángoló sajtgyár füstjét a szél Körmend felé fújja, egyelőre nincs tervbe véve kitelepítés – mondta el a Független Hírügynökségnek Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Hozzátette: ha szükség lesz rá, arra fogják megkérni a körmendieket, csukják be az ajtókat és ablakokat, hogy az épületekbe ne menjen be a füst.

A gyár fél kilométeres körzetében egy benzinkút és egy bevásárlóközpont van, de egyiket sem fenyegeti közvetlen veszély. A nagy füst miatt azonban a 8-as főút érintett szakaszát lezárták a rendőrök.

Dobson Tibor elmondta, hogy a 4000 négyzetméteres, könnyűszerkezetes csarnoképület valamivel öt óra előtt gyulladt ki, feltehetően azután, hogy egy kazán felrobbant. Az épület azóta már részben összeroskadt. A helyszínen 14 autóval 60 tűzoltó továbbra is a legmagasabb – ötös kiemelt – fokozatú riasztás szerint dolgozik. Feladatuk az oltáson kívül, hogy az épület mellett lévő két tartályt hűtsék, az egyikben ugyanis 2 tonna széndioxid, a másikban pedig 1500 köbméter nitrogén van – mondta Dobson Tibor.

Sérültről egyelőre nem tudni – tette hozzá a szóvivő.Sporthírek