Robbanás a körmendi sajtgyárban – estig dolgozhatnak a tűzoltók a romokon

Már nem lángol a körmendi sajtgyár épülete, de a tűzoltók az izzó gócokat várhatóan csak estére tudják teljesen eloltani. A négyezer négyzetméteres, könnyűszerkezetes csarnok fémváza az óriási hő miatt összeroskadt, az elemek eldeformálódtak, pókhálószerűen összeolvadtak – monda el a Független Hírügynökségnek a Vas megyei katasztrófavédelem ügyeletes tisztje.

Elmondta: a tüzet egy forróvizes ládamosó berendezés gázolajjal üzemelő kazánja okozta, ez robbant fel vagy lobbant lángra pénteken este. A sajtaprító csarnokban minden elégett: a gépek, a berendezések és az árukészlet is, a kár elérheti az 1 milliárd forintot.

Az ügyletes tiszt úgy tudja, hogy a cégnek volt biztosítása. Amíg az épület nagy lánggal égett, a 8-as főútat a füst miatt lezárták, péntek este óta azonban már újra járható a főút.

A füstölgő romoknál jelenleg hat tűzoltóautó, 22 tűzoltó és négy erős munkagép dolgozik. A gépek az összeolvadt, eldeformált fémeket darabolják, a tűzoltók közben hűtik a felhevült szerkezetet. A munka szombat estig eltarthat.