Robbanás a körmendi sajtgyárban – 2-3 milliárd a kár, de volt biztosítása a cégnek

A leégett körmendi sajtgyár üzemevezetője szerint körülbelül 2-3 milliárd forintnyi kár keletkezett, tulajdonképpen az egész üzem megsemmisült – mondta a Független Hírügynökségnek Perlaki Csaba, aki ugyanakkor hozzátette, hogy a tulajdonosoknak van biztosításuk.

Az üzemvezető elmondta: pénteken délután a hétvégi takarító cég alkalmazottjai dolgoztak az üzemben, mikor felrobbant az általuk használt magasnyomású mosóberendezés. A berendezést az üzemben tartózkodó hat embernek még sikerült eloltania, azonban a lángok időközben átterjedtek a falakra.

Az ötezer négyzetméteres üzem – kilencezer négyzetméteres tárolókapacitással – porig égett, a tűzoltók még jelenleg is hármas fokozatú riasztás mellett dolgoznak a romok oltásán.

Perlaki Csaba elmondta: az üzem tulajdonosainak van biztosításuk, azt azonban elismerte, hogy nem volt az üzemben beépített tűzvédelmi rendszer. Ez azonban az üzem építésekor nem volt kötelező – tette hozzá.

Az üzemvezető kijelentette: jelenleg a kárfelmérés tart, az üzemből, a gépekből és a raktárkészletből semmi sem maradt. A cég vezetése néhány napon belül dönt az üzem és az ott dolgozó 30 ember további sorsáról.