Robbanás a dél-oszét fővárosban – hat halott

Legkevesebb hat ember meghalt és négyen megsebesültek pénteken a dél-oszét fővárosban, amikor robbanás történt az orosz békefenntartók főhadiszállásánál – közölték helyi tisztségviselők. A dél-oszét kormányszóvivő szerint egy grúzoktól lefoglalt autó robbant fel.

Az áldozatok személyazonosságát egyelőre nem lehet tudni. A dél-oszét elnök szerint katonák és civilek is vannak a halottak és sebesültek között. Eduard Kokojti elnök a grúz belbiztonsági minisztériumot vádolta meg a támadás kitervelésével az ITAR-TASSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva.

Grúzia azonnal elutasította a dél-oszét államfő vádjait, és tagadták, hogy közük lenne a robbantáshoz. A grúz belügyminiszter az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva provokációnak nevezte az esetet, amelynek célja indokot találni az orosz csapatok Grúziában tartására.

A dél-oszét kormányszóvivő kiemelte: egy olyan autó robbant fel, amelyet a biztonsági erők grúz állampolgároktól foglaltak le pénteken a szakadár grúz területen. A szóvivő nem tudott több részletet mondani, így azt sem, hogy miért foglalták le a grúzok autóját. “Feltételezhetjük, hogy ez egy támadás volt” – közölte a szóvivő, nem részletezve kijelentését.

Orosz tisztségviselők egyelőre nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban.Sporthírek