Sport

2013.05.06. 07:50

Nyerhető mérkőzés volt

A DVSC-TEVA kétgólos előnyt tékozolt el tizenhárom perc alatt Diósgyőrben, a vége döntetlen lett.

A DVSC-TEVA kétgólos előnyt tékozolt el tizenhárom perc alatt Diósgyőrben, a vége döntetlen lett.Gyengélkedő házigazda várta a szintén nem topformában lévő Lokit az OTP Bank Liga 26. fordulójában, de a 12. DVTK ellen mégis győzelmi reményekkel indult harcba Kondás Elemér gárdája. Az a csapat, amely tavaly október óta nem nyert bajnoki mérkőzést idegenben, holott a regnáló bajnokcsapatról beszélünk.

A debreceniek dolgát már a kezdés előtt megnehezítette a tény, hogy Selim Bouadla - a középpályás Coulibaly, a vezetők által elrendelt nyilatkozatstopját magára véve korábban nem kívánt a Hajdú-bihari Napló DVSC-szimpatizáns olvasói számára megnyilatkozni, lelke rajta - a bokasérülését megidézendő, „érezte” a sérült testrészt és még csak a keretbe sem került be.

A DVTK kezdett izmosabban, de tíz perc múlva a Lokomotív megmutatta, sokkal jobb csapat mint a borsodi armada. Egy zseniális támadás végén, Czvitkovics-Ferenczi-Kulcsár volt a labda útja, ezzel a Loki megszerezte az előnyt.

Jól fociztak a vendégek, ennek ellenére a Korhut Mihály mellől kibúvó Fernando szögletből a hálóba fejelt, ezzel egyenlített.

Védelmi megingások

A fordulás után megtáltosodtak a hajdúságiak, előbb a cívisvárosi mezben vélhetően búcsúszimfóniáját előadó Colibaly pattintott le magáról mindenkit és rúgott remekbeszabott gólt, majd Bódi Ádám tekert klasszikus mozdulattal a bal felsőbe. Úgy tűnt, megvan a meccs, sőt, Sidibe „szokás szerint” a lécre fejelt, majd jött az, amire nem számítottunk.

Érezhetően visszaállt a Debrecen, a találkozót zsebben érezte minden hajdúsági drukker, de sajnos Mészáros felesleges szabálytalanságát követően Luque bevert egy tizenegyest, majd a 86. percben Gallardo kiegyenlített.

Ismét elmaradt az idegenbeli győzelem, lehet itt sok mindenre, akár balszerencsére is fogni a történteket, de vélhetően hét hónapon át nem véletlenül nem tud nyerni egy csapat idegenben.

Marad a lehetséges Magyar Kupa-siker és a becsület a bajnokságban: verni a Videotont, a Fradit vagy az MTK-t.

Mesterszemmel

Kovac Zoltán: - Tetszett a hozzáállásunk. Nyugodtak voltunk, tudtuk, mikor kell gyorsítani és lassítani a játékot. A Debrecennél egyéni jó megoldások voltak, ennek is köszönhető, hogy három gólt tudtak rúgni. A Loki akkor lőtte a góljait kontrából, amikor kitámadtunk.

Kondás Elemér: - Két pontot elveszítettünk, hiszen vezettünk 3-1-re. Úgy gondolom, hogy jól játszottunk, megvoltak a lehetőségeink, szép gólokat lőttünk, ezt a mérkőzést meg kellett volna nyerni, a vezetést meg kell tartani.

 

OTP Bank Liga, 26. forduló

Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 3-3 (1-1)/h2>

Diósgyőr, 5000 néző. Vezette: Kassai (Tóth II., Szalai)

DVTK: Ribánszki - Vági, Hanek, Kádár, Gohér - Takács P., Fernando - Gallardo, Luque, Seydi (Tisza 57.) – Bacsa

DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Korhut – Bódi (Simac 93.), Ramos, Czvitkovics, Ferenczi (Spitzmüller 84.) – Kulcsár (Sidibe 55.), Coulibaly

Gól: Kulcsár (23.), Fernando (40.), Coulibaly (62.), Bódi (66.), Luque (11-esből, 77.), Gallardo (86.)

Sárga lap: Ramos (5.), Máté (30.), Takács P. (79.), Gallardo (81.), Luque (81.), Coulibaly (88.)

 

DVTK vs. DVSC 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!