Őrizetben a meghalt devecseri kisfiú apja

Őrizetbe vette a rendőrség péntekre virradó éjszaka annak a devecseri kisfiúnak az édesapját, aki vasárnap halt meg, valószínűleg súlyos fejsérülései miatt. A 18 éves fiatalembert halált okozó testi sértéssel gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását is.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, az eszméletlen kisfiút apja vitte február 2-án a helyi ügyeletes orvoshoz eszméletlen állapotban. Azt mondta, körülbelül három héttel ezelőtt, játék közben az ágy sarkába beütötte a fejét, de csak most lett rosszul, amikor altatás közben ringatták. A doktornő mentőhelikoptert hívott, amely a győri megyei kórházba vitte a kicsit, ám a kisfiú vasárnap meghalt.

Az ajkai rendőrség kezdetben segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást, ám nyomozás közben felmerült a gyanú, hogy a kisfiút bántották.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki közleményében azt írja: péntekre virradó éjszaka őrizetbe vették a gyermek apját. A gyanú szerint ugyanis 18 éves devecseri férfi felelős a kicsi haláláért, ellene halált okozó testi sértés miatt indult eljárás. A rendőrség kezdeményezi a fiatal előzetes letartóztatását is.
– Független Hírügynökség –