Őrizetben a hétpróbás gyanúsított

Ózd – Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás, valamint más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárás három elkövető ellen.

Egyiküket, a 45 éves S.G. ózdi férfit, aki többszörösen is visszaesőnek számít, őrizetbe vette a rendőrség. A hatóság előterjesztést tett előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére is. Társai – egy 22 éves nő, illetve egy fiatalkorú fiú –szabad lábon védekezhetnek.

A 45 éves férfi különböző bűncselekmények elkövetésére bírta rá élettárását, illetve a fiatalkorú fiút. A rendőrségi nyomozás eredményeként S. G. megalapozottan gyanúsítható folytatólagosan bűnsegédként elkövetett kifosztás, kisebb értékre elkövetett lopás, kiskorú veszélyeztetése bűntett valamint garázdaság vétségének elkövetésével.

A rendelkezésre álló adatok szerint a három elkövető több alkalommal is lerészegítettek egy férfit, majd miután lakására kísérték, tehetetlenségét kihasználva pénzt tulajdonítottak el tőle.

A gyanú szerint a férfi többek között arra bírta rá élettársát, hogy volt gondozottja pénzét is ellopja. Egy alkalommal pedig egy csernelyi házba törtek be, ahonnan különböző értékeket loptak el. A 45 éves férfi a gyanú szerint rendszeresen bántalmazta élettársát.

A gyanúsított ezidáig hét alakommal volt már büntetve lopás, magánokirat hamisítás, zsarolás, garázdaság, testi sértés, hivatalos személy elleni erőszak, illetve orgazdaság miatt. A férfi júniusban szabadult előző börtönbüntetése után.