Őrizetbe vettek két fiatalt a 11 éves brit fiú meggyilkolásával kapcsolatban

A brit rendőrség őrizetbe vett két tinédzsert csütörtökön, miután Liverpoolban egy fiatal lelőtt egy 11 éves kisfiút. A brit miniszterelnök elítélte a bűncselekmény, és a tettesek kézre kerítését ígérte.

A rendőrség egy 14 és egy 18 éves fiatalt vett őrizetbe a 11 éves Rhys Jones meggyilkolásával kapcsolatban, és egyelőre kihallgatják őket – közölte a rendőrség. A gyilkosság ügyében indult nyomozásban száz rendőr vesz részt. A Liverpoolt is magában foglaló Merseyside rendőrsége a helyi közösség segítségét kérte, mert ahogy mondták: valaki biztosan tudja, hogy ki követte el a gyilkosságot, és ki adta a fegyvert, amellyel elkövették a bűncselekményt.

A 11 éves fiút szerda este lőtte le egy pub parkolójában egy 13 év körüli fiatal. Rhys Jones két barátjával focizásból ment hazafelé, amikor három lövést adott le rájuk, és az egyik golyó a fiú nyakát találta el. A kisfiút, akit a közben a helyszínre érkezett anyja karjaiból tettek a mentőbe az orvosok, már nem tudták megmenteni.

Gordon Brown brit miniszterelnök, aki éppen egy előre bejelentett, a fiatalkorú bűnözésről szóló találkozón vett részt, közölte: minden szükséges törvényt meghoznak a hasonló esetek visszaszorítása érdekében.

Merseyside rendőrségének helyettes vezetője elismerte, hogy Nagy-Britannia egyes részein mindennapos a fegyveres bűnözés. Az ellenzéki konzervatívok vezetője, David Cameron pedig arról beszélt, hogy az Egyesült Királyság egyes részein anarchia uralkodik.