Őrizetbe vette az ügyészség Benedek Fülöpöt, az agrártárca egykori szakállamtitkárát

A Budapesti Nyomozó Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatta ki és őrizetbe vette Benedek Fülöpöt, az előző kormány agrárminisztériumának egykori szakállamtitkárát.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint Benedek Fülöp – akit a közlemény csak B. Fülöpként említ – 2005 és 2007 között jogosulatlanul szervezett meg különböző protokoll vadászatokat, illetve 2006-ban közreműködött abban, hogy a saját magának megrendelt facsemeték ellenértékét a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet fizesse ki. Ehhez fiktív tanácsadói szerződéseket kötött. Cselekményeivel a gyanúsított vagyonkezelői kötelezettségét szándékosan megszegve – részben felbujtóként – a Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnek több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott.

Benedek Fülöp a kihallgatásán vallomást tett, de tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen pedig panaszt tett.

A Független Hírügynökség információi szerint az ügyészség kezdeményezni fogja a volt szakállamtitkár előzetes letartóztatását.