Riz Gábor a megyei miniszteri biztos

Akt.:
Riz Gábor a megyei miniszteri biztos
Ózd – A fideszes országgyűlési képviselőnek az uniós pályázatok előkészítésében lesznek fontos feladatai.

Az előttünk álló fél évben miniszteri biztosként segíti a 2014-2020-as Európai Uniós pályázatok előkészítését Riz Gábor. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés korábbi alelnökét, jelenlegi országgyűlési képviselőt Lázár János nevezte ki erre a posztra június 1-jével. A Fideszes politikusnak a megyei fejlesztési program összehangolását, koordinálását kell elvégeznie úgy, hogy közben a lehető legtöbb információval ellássa a pályázni szándékozó önkormányzatotokat, cégeket, vállalkozásokat, civil szervezeteket.

– A miniszteri biztosoknak a következő uniós ciklus pályázatinak előkészítése során van fontos szerepük – újságolta érdeklődésünkre Riz Gábor. – Mindenkinek, így nekem is az az érdekem, hogy a megyéből pályázók jó ötleteit, sikeres tartalommal töltsük meg, kedvező elbírálás esetén pedig ezt tartalmilag és pénzügyi szempontból is sikerrel lehessen lebonyolítani. A mi esetünkben kiemelt szereppel bír a megyei önkormányzat, ahol már elkészítettek egy helyzetelemzést, ami a gazdasági és a társadalmi folyamatok elemzésén túl konkrét koncepciót és a lehetséges kitörési pontokat is tartalmazza.

Minél több forrást

Riz Gábor hozzátette: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében öt fő tengely mentén határozták meg a fejlesztési elképzeléseket. Ezek a tradíciókra, a területi és a gazdasági lehetőségekre alapoznak. Az előttünk álló hónapokban is tudatos és tervszerű munkára van szükség ahhoz, hogy uniós forrásokból a lehető legtöbb pénzt lehessen szűkebb lakóhelyükre hozni.

– Ez a kinevezés minden miniszteri biztos esetében fél éves időtartamra szól – folytatta Riz Gábor. – Az esetleges hosszabbítás egy későbbi döntést igényel. Most azonban az a legfontosabb, hogy az előkészítő szakaszban, a koordinálásban és a menedzsmentek felállításában eredményesek legyünk megyei szinten. Ez ugyanis az alapja annak, hogy a forrásokat zökkenőmentesen tudjuk a következő időszakban lehívni.

ÉM-ME