Ritmus Cirkusz – bemutató szombaton a Fővárosi Nagycirkuszban

Artisták, táncosok, színészek és zenészek is közreműködnek a Fővárosi Nagycirkusz legújabb előadásában. A Ritmus Cirkusz című produkció ötvözi a hagyományos és a modern cirkuszi elemeket – tájékoztatta csütörtökön a Független Hírügynökséget Kristóf Krisztián, az előadás rendezője. A darab premierjét szombaton délután háromkor és este hétkor tartják a Fővárosi Nagycirkuszban.

A Ritmus Cirkusz című előadás alcíme – Porondon az örök körforgás története – arra utal, hogy a közönség egy olyan produkciót lát majd, ami nem pusztán egymást követő cirkuszi számok sora, hanem egy megrendezett darab, mondta el érdeklődésünkre Kristóf Krisztián. Ahhoz, hogy összeálljon ez a show-jellegű produkció, az artisták mellett színészek, táncosok, zenészek is közreműködnek az előadásban – tette hozzá a rendező.

A Fővárosi Nagycirkusz legújabb előadásában a művészetek találkozása jut főszerephez – hangsúlyozta Kristóf Krisztián. A Maciva Mester Stúdió és a HuNKun Dance közös produkciója egy lehetséges cirkuszi jövőképet körvonalaz, amiben jelen vannak a hagyományos cirkuszi elemek és a kortárs színházi felfogás is – foglalta össze a rendező.

A tradicionális cirkuszi látványelemek közül láthatók az előadásban a nagyon nehéz technikai megoldások, amiket természetesen az artisták hajtanak végre. A humor is jelen lesz a produkcióban, de ezúttal nem a pirosorrú bohóc a fő nevettető, hanem színházi komédiások szórakoztatják majd a publikumot. Emellett, lesznek még táncos betétek, és a zene valamint a látvány is nagy hangsúlyt kap az előadásban – mondta el Kristóf Krisztián. Egyvalami nem lesz ebben az előadásban, a Ritmus Cirkusz főszereplői az emberek, így az állatszámok ebből a produkcióból kimaradtak – árulta el a darab renedezője.

A Ritmus Cirkusznak két premierje is lesz, szombaton délután három órától és este héttől. A Fővárosi Nagycirkusz legújabb bemutatóját összesen 100 alkalommal tűzik műsorra, az utolsó előadást január 4-én tartják.