Helyi közélet

2008.09.25. 17:28

Biomassza és a mezőgazdaság

<p>Miskolc - Megújuló mezőgazdaság címmel jelent meg a tanulmánykötet, ami csütörtökön mutattak be Miskolcon, s ami a biomassza témakörét dolgozza fel.</p>

A Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány közös sajtótájékoztatón mutatta be csütörtökön a Megújuló mezőgazdaság című frissen megjelent kötetet. A projektgazda nevében Juhász Judit, a Zrt. vezérigazgató helyettese elmondta: a kiadvány a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal Apponyi Albert -Mecenatura programjának támogatásával jelent meg.
A könyvet egy közel 2000 perces műsorfolyamba átültetve sugározza a Katolikus Rádió, többféle műsortípusban feldolgozva. Az közalapítvány részéről Chlepkó Tamás a kiadvány szerkesztője, az intézet energetikai osztályának vezetője kifejtette: a fő témát a legelterjedtebb megújuló energiaforrás a biomassza adta, de a szakmai áttekintésen túl szóba kerül a jogi környezet, az egyéb energiaforrások kapcsolódása is. Szeretnék, ha az összegzést a vállakozók kézikönyvként forgatnák, megtalálva benne a legszükségesebb ismereteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában