Ritka szerencse – egy utas javította meg a repülőgépet

Több órás várakozástól mentette meg a hazatérő nyaralókat egy repülőgép egyik utasa a Spanyolországhoz tartozó Menorca szigetén – értesült a BBC. A brit közszolgálati médium hétfői írása szerint a Thomas Cook utazási cég repülőgépéhez, technikai probléma miatt Nagy-Britanniából akartak szerelőt hozatni a spanyol szigetre. Ez csaknem 8 órás késést jelentett volna a hazatérő utasok számára. De miután egyikük éppen egy repülőgép-szerelő volt, a férfi hamar megjavította a hibát, így a gép mindössze 35 percet késett.

A Thomas Cook utazási cégjárata a Spanyolországhoz tartozó Menorca szigetéről a skóciai Glasgowba tartott szombaton. Utasai többségében hazatérő brit nyaralók voltak, akiknek azt mondták, hogy a gép indulása egy technikai hiba miatt több órát is késhet. A repülő megjavításához ugyanis Nagy-Britanniából akartak szerelőt reptetni a Mallorcától 40 kilométerre, észak-keletre található Menorca szigetére.

De szerencsére a gép egyik utasa éppen egy repülőgép-szerelő volt, aki azonnal felajánlotta segítségét. A Thomas Cook szóvivőjének elmondása szerint elsőként ellenőrizték, hogy a férfi valóban ért a repülőgépek szereléséhez, és engedélye is van a munkára, valamint az adott típusra is. Ezután a férfi percek alatt megjavította a Boeing hibáját – amit egyébként nem részleteztek. A gép végül 35 perces késéssel ért Nagy-Britanniába, és biztonságosan leszállt a skóciai város, Glasgow repterén.

A repülőgép-szerelő utas egyébként egy másik légitársaságnak, a Thomsonfly nevű cégnek dolgozik, amelynek kölcsönös javítási szerződése van a Thomas Cook utazási iroda légi vállalatával.