Ritka jó a magaslati levegő

Miként tavaly, a mostani NB III-as futballbajnokságban is domináns a szerepe a megyebeli csapatoknak, legalábbis erre utal, hogy az első hat helyezett közül öt a szabolcsi.

Eddig a „kakukktojás” Létavértes ült a trónon, a hétvégén azonban őrségváltás következett: a Hajdúböszörmény elleni győzelem (2–0) után a Rakamaz átvette a vezetést. Fel is tettük a kérdést, hogy milyen a magaslati levegőből szippantani?

Ritka jó, még akkor is, ha esetleg átmeneti állapotról van szó – válaszolt a legilletékesebb, Brekk János edző. – A játékoskeretünk erőssége révén benne volt a pakliban, hogy eljön ez a pillanat, ugyanakkor a helyén kezeljük a jelenlegi helyzetünket. Márcsak azért is, mert leszámítva az Ibrány és Balkány elleni meccseinket eddig alsóházi ellenfelekkel szemben szerepeltünk. Vagyis a neheze most jön, de így vannak ezzel a riválisok is, szép kis körbeverések lehetnek az őszi hajrában. Mindenesetre örömteli a szabolcsi csapatok jelenléte, akár egymás között is dönthetünk a bajnoki címről.

Kérdés, mit szólnak majd ehhez Létavértesen, a magunk részéről pedig az a felvetés, hogy az eddig mutatott játék alapján mennyire bíztató a helyzet Rakamazon a nagy rangadók előtt.

Érezhető, meccsről meccsre áll össze a csapat, a sérültek is gyógyulgatnak, Domokos és Szilágyi is teljes értékű munkát végezhet – felelt a tréner. – Ez bíztató, hiszen a bajnokság ezen szakaszában a sárga lapok, a hiányzások is eldönthetik egy-egy meccs sorsát. Eddig a Mád ellen nyújtott teljesítményünk az etalon, a Böszörmény elleni második félidőnk is jól sikerült, ez a nyomvonalon kell tovább haladnunk.

– Bodnár Tibor –

 



További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek