Helyi közélet

2010.10.27. 07:47

Felsőzsolca: A határidő mint hajtóerő

<p>Felsőzsolca - E hét végéig minden újjáépített felsőzsolcai házat beköltözhetővé kell tenni. Ez az állami támogatás feltétele...</p>

Öt nappal a kitűzött határidő előtt Felsőzsolcán jártunk, hogy megnézzük, vajon tudják-e tartani az október 31-i határidőt. Láttunk beköltözésre kész új házat és olyat is, amely még ugyancsak hiányosan mutat. Többen is kötbért emlegetnek, amit az illetékes vállalkozó fizet, ha csúszik a beköltözés (amely után akár még folytatódhat is az építkezés). Azt sehol sem hallottuk, hogy attól tartanának: ha túllépik a bűvös határidőt az építők, félő, hogy elúszik az állami támogatás. Valaki (persze csakis név nélkül) azt is megfogalmazta: a határidő csupán egyfajta hajtóerőnek kellett, hogy haladjanak az építkezéssel.

Szerettünk volna minderről többet is megtudni, de sem Rudolf Mihály városi főépítészt, sem pedig az építkezés vezetésével megbízott Zsigmond Lászlót, a Kós Károly Egyesülés igazgatóját nem sikerült utolérnünk. Az igazgató egyébként a devecseri újjáépítési programban (illetve ott is) szerepet vállal.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában