Rio 2016 – Péni összetett puskában, Tátrai szabadpisztolyban nyert a szerbiai sportlövő GP-n

Budapest – A riói olimpiára készülő Péni István légpuskában aratott sikere után a 3×40 lövéses összetett számban is győzött a szerbiai Újvidéken rendezett nemzetközi sportlövő Grand Prix-versenyen, melyen Tátrai Miklós nyerte a szabadpisztolyosok viadalát.

Az ifjúsági olimpiai bajnok, junior Európa-bajnok Péni – a viadal honlapja szerint – az összetett számban kimagasló eredménnyel zárta az alapversenyt, 1179 körrel lett első, majd a fináléban szintén jól célzott, s 458,2 körrel diadalmaskodott.

Péni István, aki a riói játékokon légpuskában és kisöbű szabadpuska összetettben indul, Újvidéken a fekvő testhelyzetű versenyben 625 körös alaperedménnyel harmadikként került döntőbe, melyet a negyedik helyen zárt 164,7 körrel.

Ebben a számban indul az olimpián Szabián Norbert, aki hetedik lett Szerbiában (102,3 kör), az alapban viszont nagyon jól lőtt, 626,8 körrel második helyen jutott a nyolc közé.

A szintén riói olimpikon Tátrai Miklós az 50 méteres szabadpisztoly alapversenyében 548 kört ért el, amivel éppen becsúszott a nyolcas fináléba, ott viszont kiválóan szerepelt, s 198,5 körrel az első helyen végzett.

Az olimpián induló magyar sportlövők utolsó felkészülési versenyén csütörtökön és pénteken Tobai-Sike Renáta lég- és sportpisztolyban is győzött, míg Péni István légpuskában nyert. A nyolc olimpikon közül Újvidéken csak Sidi Péter nem szerepelt, aki – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – az Egyesült Államokban edzőtáborozik.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s