Friss hírek

2009.08.10. 20:46

Rendre utasított egy afrikai diákot Hillary Clinton, mert a férje véleményérõl faggatta õt

<p>Rendre utasított az amerikai külügyminiszter hétfõn egy afrikai diákot, aki egy kinshasai fórumon a férje véleményérõl kérdezte Hillary Clintont. Az amerikai külügyminiszter afrikai körúton van, most a Kongói Demokratikus Köztársaság fõvárosában tartózkodik.</p>

Az amerikai külügyminiszter egy nyitott fórumon válaszolt a diákok kérdéseire, amikor felállt egy fiatal, és arról érdeklõdött, hogy mi a szerepe Kínának valamint a Világbanknak a Kongói Demokratikus Köztársaság gazdaságában. " És mit gondol errõl Mister Clinton? - szólt a kérdés. Hillary Clinton erre ingerülten reagált: "Maga azt akarja tudni, hogy mit gondol a férjem? Én vagyok a külügyminiszter, nem a férjem, az én véleményemrõl kérdezzen, és akkor azt is fogja hallani, mert nem vagyok a férjem szócsöve!"

Bill Clinton volt elnök, aki többször megjelent már külügyminiszter-feleségét támogatva, ezúttal nem kísérte el az asszonyt hét országra terjedõ afrikai útjára. Hillary Clinton egyébként fiatal kora óta ismert arról, hogy keményen harcol a nõk jogaiért.

Mielõtt Bill Clintont elnökké választották, a feleségével együtt kampányolt, és jelmondata lényegében úgy szólt, hogy "egyet fizet kettõt, kap", vagyis megválasztása esetén a felesége nem reprezentatív first lady lesz. Bill Clinton elsõ elnöksége idején ez így is történt. Hillary Clinton kétszer is próbálkozott egészségügyi reformtervével, de hiába. A republikánusok azzal támadták akkor, hogy ne avatkozzon a hivatalos politikába, hiszen csak az elnök felesége, nem pedig választott tisztségviselõ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!