Rio 2016 – Molnár Péter hetedik a B döntőben

Molnár Péter a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének B döntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 20-án. Molnár a hetedik helyen végzett, így összesítésben a 15. lett.
Molnár Péter a férfi kajak egyesek 200 méteres versenyének B döntőjében a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 20-án. Molnár a hetedik helyen végzett, így összesítésben a 15. lett. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro – A kajakos Molnár Péter a hetedik helyen végzett a K-1 200 méter B döntőjében, így összesítésben 15. lett a riói olimpián.

A Budapest Honvéd 30 éves sportolója – aki csütörtökön, párosban negyedikként zárt Tótka Sándorral – 2008-ban és 2011-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt ebben a számban, de az utóbbi időben inkább a párosra helyezte a hangsúlyt.

A szombati versenyben jó rajt után visszaesett, és a hajrában sem tudott újítani, így csak argentin riválisát sikerült megelőznie.

“A tegnapihoz képest ez jobb volt, bár a körülmények nem változtak” – értékelt Molnár Péter. “Jobban összeraktam a pályát, végre ki tudtam magam kajakozni. Tudom, ez így furcsán hangzik, de nagyon erős a 200 mezőnye. A legrosszabb ellenségemnek sem kívánom.”

Hozzátette: megtapasztalta, hogy egészen más felkészülést kíván mentálisan és fizikailag is az egyes, mint a páros.

“Elégedett vagyok, s örülök, hogy itt lehetek” – mondta Molnár Péter, aki a riói játékok kezdete előtt három nappal került be az olimpiai csapatba Tótkával együtt a doppinggyanúba keveredett Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett.

később:

14.47 (9.47): női K-4 500 m A döntő (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina)
15.04 (10.04): férfi K-4 1000 m B döntő (Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás)

– MTI –