Helyi közélet

2014.08.25. 10:22

Közös bűnmegelőzés Borsodszentgyörgyön

Borsodszentgyörgy, Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársa a polgárőrség tagjával otthonukban kereste fel az egyedül élő, idős lakosokat.

Borsodszentgyörgy, Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársa a polgárőrség tagjával otthonukban kereste fel az egyedül élő, idős lakosokat.

Stadler Mihály r. alezredes, az Ózdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója Sike Tiborral, a helyi polgárőrség munkatársával 2014. augusztus 21-én Borsodszentgyörgyön féltucat idős embert keresett fel otthonában. Az érintetteknek közvetlen beszélgetés formájában a rendőrség hivatásos állományú tagja a zsebtolvajlásról, az alkalmi lopásokról, valamint a besurranó tolvajokkal szembeni védekezés és megelőzés módjairól adott megszívlelésre érdemes tanácsokat. A bűnmegelőzési szakember egyben utalt az egymásra figyelés fontosságára, hiszen a szomszédok ezzel sokat tehetnek saját maguk és mások biztonságáért. A bűnmegelőzési praktikák alkalmazása pedig csökkentheti az áldozattá válás lehetőségét.

Az Ózdi Rendőrkapitányság célja, hogy a bűnmegelőzési előadó az illetékességi területén a legkisebb településre is eljusson az időskorúaknak szóló előadásaival, ajánlásaival és felkészítse, tájékoztassa a szépkorú lakosságot az áldozattá válásuk elkerülése és biztonságérzetük javítása érdekében.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában