boon-sportoldal

2010.10.20. 08:56

A Haladás nem az az irány

<p>Nem a pletykákkal foglalkoznak, hanem a DSM Nonprofit Kft. teljesítésére várnak.</p>

A nyugat.hu, Vas megyei, regionális internetes portál múlt héten megjelent cikkében ,,összeboronálta” a Haladás NB I-es labdarúgócsapatát, és a DVTK NB II-es futball együttesét működtető gazdasági társaságban a közelmúltban – cégei révén többségi tulajdont szerzett – Leisztinger Tamást, a milliárdos vagyonnal rendelkező vállalkozót. Mindennek valóságtartalmáról megkérdeztük Sántha Gergelyt, a DVTK-t működtető cég, a DFC Kft-ben többségi tulajdonos, Borsodsport Invest Kft. ügyvezetőjét – ez utóbbi cégnek a Leisztinger Tamás ,,központjának” tartott Arago Zrt. a száz százalékos tulajdonosa –, aki egyébként az Arago Zrt. munkatársa. Sántha Gergely azonban nem kívánt ez ügyben nyilatkozni, mint mondta nincs felhatalmazása Leisztinger Tamás részéről, hogy a neveében nyilatkozatot tegyen, amit pedig erről tudni lehet, azt a DVTK-t működtető cég ügyvezetője, Dudás Hunor is el tudja mondani.

Többmilliós követelés

– Olvastam a cikket, de szerintem nem az az érdekes, hogy mit írnak Szombathelyen, hanem, hogy mi történik itt, Diósgyőrben, hiszen az Arago Zrt., vagy ha így jobban tetszik, annak a vezetése a DVTK mellett tette le a voksát, a DFC Kft-nél vállalt szerepet – mondta Dudás Hunor. – Történt mindez azért, mert az itteni futballközeg kiemeli a magyar futballcsapatok kozül a Diósgyőrt, és szerintem mindenki tudja, hogy mire, kikre gondolok. Természetesen a jelentős szurkolótáborra, akik nélkül Diósgyőrben nem lenne ilyen szintű foci, nem lehetne reális cél az NB I-be jutás kiharcolása. Amióta itt vagyok, itt vagyunk úgy érzem, azt tapasztalom, hogy Miskolc, Diósgyőr kiváló helyszín arra, hogy egy eredményesen működő futballklubot, annak a teljes vertikumát fel lehessen építeni. Nagyon sok jó szándékú emberrel találkoztam az elmúlt 1-2 hónapban, akik segítséget ajánlottak, ez jóleső érzés, mert nagy munka vár még ránk, építeni kell klubot szervezetileg, gazdaságilag, és a környzet infrastruktúráját is. Ez utóbbi elképézelések egyre erősebben körvonalazódnak, elkezdtük kidolgozni ezeket. De nem szeretnénk megtorpanni terveinkben, így nagyon várjuk, hogy a DFC Kft. többségi tulajdonosa, a Borsodsport Invest Kft. mellett a másik tulajdonos, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. is teljesítse vállalásait. Természetesen tudjuk, hogy a DSM Nonprofit Kft. többségi tulajdonosának, Miskolc Megyei Jogú Városának a vezetése megújult, és ígéretünk van arra, hogy hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek velük, de sajnos vannak olyan hitelezőink, akik erre nincsenek tekintettel. Hogy mást ne mondjak, a múl héten is érkezett hozzám olyan jelzés, hogy egy kilenc hónappal ezelőtti szerződéskötésből eredő, többmillió forintos követelést napokon belül egyenlítsünk ki, mert különben…, …de inkább nem is folytatom. Bízom abban, hogy hamarosan érdemi lépések történnek a DSM Nonprofit Kft. részéről.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!