Rio 2016 – A helyszínen készül a magyar vitorláscsapat

Budapest – A helyszínen, Rióban készül az augusztus 5-én kezdődő olimpiára a magyar vitorlázó csapat, Berecz Zsombor, Vadnai Benjamin és Érdi Mária, akiktől többségében pozitív híreket kapott a magyar szövetség.

“Mindenki jól van, három külön csoportban készülnek a játékokra. Szokniuk kell a kinti körülményeket, a speciális áramlásokat, hogy augusztusban a lehető legjobbat hozzák ki magukból.” – mondta Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport-menedzsere az MVSZ közleményében. – “Külön megemlítendő, hogy mindhárom hajóosztályban erős nemzetközi mezőny van kint.”

Az előzetes információkkal ellentétben nem annyira szennyezett a víz, mint ahogy az korábban a nemzetközi sajtóban megjelent.

“Sokkal rosszabbra számítottam. Simán vitorlázható, és az időjárás is tökéletes. Néha lehet látni egy-két szemetet, de nem vészes.” – fogalmazott Vadnai Benjamin, aki Laser Standardban indul Rióban. – “A mezőny, amelyben vitorlázom, hasonló az olimpiaihoz. A cél, hogy tartani tudjam a tempót, és a sebességem is elég jó legyen.” – tette hozzá.

Berecz Zsombor Finndingiben, Érdi Mária pedig Laser Radialban áll rajthoz a játékokon.

Az olimpián induló magyar vitorlázókat július 22-én búcsúztatják Balatonfüreden.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s