Rimaszombat – DVTK élőben

Rimaszombat – DVTK élőben
A Diósgyőri VTK szombaton délelőtt újabb edzőmérkőzést játszott. A piros-fehérek ezúttal a szlovák II. ligás Rimaszombat vendégei voltak. A mérkőzésről élőben tudósítottunk.

A piros-fehérek a pénteki bajnoki rajt előtti utolsó edzőmeccsüket kedden az Eger ellen vívják hazai környezetben.


90. perc: Befejeződött a mérkőzés, a végeredmény: MSK Rimavska Sobota – Diósgyőri VTK  1-0. 

89. perc: Bajzát került lövő helyzetbe a 16-os vonalánál, de kevéssel mellé lőtt.

85. perc:Migala passzolt Husaník elé, akinek a lövését Malinauskas kiváló reflexszel védte. 

82.perc: Csere mindkét oldalon: Ricketts helyett Takács illetve Vargic helyett Juhász lépett a pályára.

80. perc: Balajti szépen fordult le az őrzőjéről, de 7 méterről a kapu fölé emelte a labdát.

75. perc: GÓL: Roszel szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül Migalával szemben, amiért tizenegyest ítélt a játékvezető. A büntetőt Pisár végezte el és bár Malinauskas jó helyre vetődött, de nem tudott hárítani és a labda a jobb alsó sarokban kötött ki. (1-0). Nézze meg a videót a tizenegyesről!

73.perc:Levicky rúgta fel csúnyán a középpályán Roszelt, így ő is jogosan kapott sárga lapot.

72.perc: Breskovec helyett Migala lépett a pályára a hazaiaknál.

70. perc: Cserélt a DVTK: Huszák helyett Búrány lépett a pályára

68. perc: Ricketts 18 méterről lőtt felé.

66. perc: Roszelt kellett ápolni egy ütközés után.

65. perc: Csere a diósgyőrieknél: Vukadinovic helyettt Zámbó tért vissza a DVTK csapatába

63. perc: Husaník veszélyesztetett 14 méterről, de Malinauskas óriási bravúrral szögletre hárított

62. perc: Bognár lőtte be a labdát élesen a jobb oldalról, de az ötösnél befutó Roszelen átpattant a labda

60. perc: Bajzát rúgott oda az ellenfél egyik játékosának, amiért sárga lapot kapott.

59.perc: Supic kapott szabálytalanságért sárga lapot.

58. perc: Bajzát lőtt a 16-osról kapura és a labda csak centiméterekkel kerülte el a kaput.

56. perc: Breskovec elől Gal tisztázott az utolsó pillanatban.

55. perc: Újabb csere a hazaiaknák Korístek  helyett Levicky képett a pályára

53. perc: Pisár végzett el szögletet a jobb oldalról, de Huszák jó helyen állt és kifejelte a labdát.

49. perc: Bajzát ugratta ki Balajtit, aki tovább tolta a labdát Roszel elé, aki 8 méterről a jobb felső sarok fölé lőtt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Tornyi Barnabás Zámbó és Dobos helyett, Somorjait és Roszelt küldte a pályára. A hazaiaknál Zivanovic lépett a pályára Zvara helyett.


45. perc: Véget ért az első félidő, amely során nem láthatott gólt a 300 néző. A mérkőzés állása 45 perc után: MSK Rimavska Sobota – Diósgyőri VTK 0-0.

41. perc: Mezőnyjáték, diósgyőri fölénnyel. Huszákot talpalták le a jobboldali alapvonalnál. Huszák végezte el a szabadrúgást, de jól érkezett a hazaiak kapusa és a beívelt labdát kitenyerelte.

37. perc: Újra diósgyőri szabadrúgás, ezúttal távolabbról . Dobos ívelte a játékszert Supic fejére, de a labda 3 méterrel a kapu mellet hagyta el a játékteret.

35. perc: Ismét a fiatal csatár, Balajti Ádám volt a főszereplő, ám ígéretes szabadrúgásból a sorfalat találta telibe.

33. perc: Balajti esett el a hazaiak tizanhatosán belül. Büntető helyett azonban a sárga lappal honorálta a ”mutatványt” a játékvezető.

30. perc: Tornyi Barnabás a kispad mellett szokásához híven hangosan osztja a tanácsokat a játékosainak illetve dicsér is , ha kell.

27. perc: Pisár jobb oldali szöglete után Rubint fejére érkezett a labda, akit a miskolci védők “eltakarítottak”. Az egykor Diósgyőrben is megfordult védő heves gesztusok közepette reklamált büntetőt.

25. perc: Ricketts szabadult meg őrzőjétől a 16-os vonalánál, de a lövésnél a labda helyezésére nem fektetett nagy hangsúlyt , így az Prosovsky kezében kötött ki.

23. perc: Huszák végzett el szabadrúgást 25 méterről középről, de a sorfalról levágódott a játékszer.

20. perc: Ügyes akcióval jutott el a DVTK   a Rimaszombat kapujáig: Rickets, Balajti, Bajzát volt a labda útja, amelynek a végén a Győrből érkezett csatár küldött egy óriási bombát a kapura és a léc alá tartó labdát Prosovsky a levegőben úszva tolt szögletre.

16.perc: Szabadrúgáshoz jutott a DVTK. Huszák végezte el, amely kipattant a védőkről. Ezután Zámbó ismételt, de a hazaiak kapusa meghiúsította az akciót és lehúzta labdát.

13. perc: Az első diósgyőri lövés. Balajti középen, 17 méterről a jobb alsó sarkot vette célbe, de egy métert hibázott.

10. perc: Pisár 40 méterről végzett el szabadrúgást, az ötös tájára ívelte a labdát, érkezett Zvara, aki kevéssel a jobb kapufa mellé fejelt-

A Diósgyőrben nem játszik az előzetes tervekkel ellentétben a cseh Martin Hruška, akinek a menedzsere pénteken este tájékoztatta arről a DVTK vezetőségét, hogy nem tud a játékos Rimaszombatra utazni – tájékoztatta a Borsod Online-t Tóth László a diósgyőriek sportigazgatója.

A diósgyőri vezető emellett elmondta, hogy próbajátékra érkezett egy színes bőrű angol játékos, Rohan Ricketts. A 28 éves középpályás legutóbb Torontóban játszott és az Arsenal nevelése. Felnőtt pályafutását a Tottenham Hotspursban kezdte, majd megfordult a Coventry City, a Wolverhampton Wanderers, a Queen’s Park Rangers és a Barnsley csapataiban is.

8. perc: A szlovák II. osztály 7. helyezettje teljesen beállt védekezni, így átadták a kezdeményezést diósgyőrieknek a támadások vezetésére, de eddig különösebb helyzet nem alakult ki.

1. perc: a mérkőzés gyászszünettel kezdődöt, amely idő alatt, Julis Nota kisfia, Gyuszkó - aki szintén kapus – állt a gólvonalra.

A mérkőzés első támadásából a hazaik veszélyeztettek, de Husaník közép-távoli bombáját védte Malinauskas.


A rimaszombati edzőpálya mellett egy hatalmas fekete keretes portré van kifeszíve Julius Notáról.


A szombati edzőmeccs előtt másfél órábal Julius Nota sírjához is ellátogatott a diósgyőri küldöttség és megkoszorúzták az egy évvel ezelőtt meggyilkolt kiváló kapus sírját.


Jegyzőkönyv

MSK Rimavska Sobota – DVTK   1-0  (0-0)
Rimaszombat, 300 néző, vezeti: Petrinek.

MSK Rimavska Sobota: Prosovsky – Morhacs, Mráv, Rubint, Korístek, Breskovec, Pisár, Zvara, Geri, Vargic,  Husaník. Edző. Marian Kudlik

Diósgyőri VTK: Malinauskas – Bognár, Gal, Supic, Zámbó – Huszák, Vukadinovic, Ricketts, Dobos,  – Balajti, Bajzát. Edző Tornyi Barnabás

Cserék: Zámbó helyett Somorjai, Dobos helyett Roszel és Zvara helyett Zivanovic – mindegyik a szünetben, Korístek helyett Levicky az 55.percben, Vukadinovic helyett Zámbó a 65.percben, Huszák helyett Búrány a 70. percben, Breskovec helyett Migala 72.percben, Ricketts helyett Takács és Vargic helyett Juhász – mindkettő a 82.percben.

Gólszerző: Pisár (11-esből), a 75.percben (1-0).