Friss hírek

2009.03.13. 18:01

Juscsenko életét veszély fenyegeti Kárpátalján?

<p>Viktor Juscsenko ukrán elnök élete és biztonsága veszélybe kerülhet, amennyiben március 14-én Kárpátaljára látogat - tudatta az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálattal (SZBU) az ungvári polgármester. A kárpátaljai megyeszékhely vezetője szerint a város repülőtere nem felel meg a légi közlekedés biztonságvédelmi előírásainak.</p>

Az UNIAN hírügynökség információi szerint az Ukrán Nemzetbiztonsági Szolgálat illetékesei, illetve a Viktor Juscsenko elnök személyi biztonságáért felelős őrezred is komolyan vette Szerhij Ratusnyak ungvári polgármester levelét, amelyben a kárpátaljai megyeszékhely vezetője arra figyelmezteti az államfőt, hogy az élete veszélyben foroghat a szombatra tervezett kárpátaljai látogatása során.

Sajtóértesülések szerint az ungvári önkormányzat már évekkel ezelőtt jelezte, hogy a város közigazgatási területén lévő, nemzetközi besorolású repülőtér nem felel meg a légi közlekedés biztonságvédelmi előírásainak, mivel egyrészt túlságosan közel fekszik a lakott területekhez, másrészt a gépek csak a szomszédos Szlovákia felől képesek megközelíteni a leszállópályát. Ennek tényét 2006-ban a közlekedési és hírközlési minisztérium is megerősítette.

Mindezek fényében kérdésessé válhat Viktor Juscsenko március 14-ére tervezett kárpátaljai utazása, amely során az ukrán államfő szombaton részt venne a tiszavirág-életű Kárpát-Ukrajna elnevezésű állami formáció kikiáltásának 70. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!