Richter József lett a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója

Budapest, 2012. október 30., kedd (MTI) – Richter József artistaművész, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) eddigi cirkuszművészeti főtanácsadója tölti be a Fővárosi Nagycirkusz igazgatói posztját november 4-től.

Az új cirkuszigazgató feladata a közelmúltban nemzetivé minősített intézményben a magyar cirkuszhagyományoknak és a korszerű művészeti elvárásoknak egyaránt megfelelő művészeti és intézményi rendszer kialakítása, működtetése – közölte a MACIVA kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a világhírű magyar cirkuszdinasztiából származó szakember állítja porondra 2013. január 12-én a Magyar Cirkuszcsillagok című ünnepi műsort is magyar artisták közreműködésével.

Richter József Jászai Mari-díjas artistaművész 1951-ben született és a cirkuszi családok hagyományai szerint kora gyermekkorától szülei készítették fel az artistapályára. A magyar lovasakrobata-csoport, a Richter-csoport tagjaként kezdetben szüleivel, később a Renz-famíliából származó feleségével járta a világ legnagyobb cirkuszait. A Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon 1974-ben Ezüst Bohóc-díjat nyert, majd visszavonulása után magáncirkuszt alapított, amelyet közel két évtizedig igazgatott sikeresen – olvasható a közleményben.

– MTI –