Magyarország

2010.06.11. 07:49

Csányin vág a legnagyobbat Orbán? - Hírszerző

<p>A kormány 30-40 százalékos diszkontáron venné át a bedőlt hiteleket a bankok által pénzelt állami alapba, a pénzintézetek viszont csak 10-20 százalékot engednének az árból - tudta meg a Hírszerző több forrásból.</p>

Az átvett lakásokat vélhetően bérleménnyé alakítanák át és az adósoknak bérleti díjat kellene fizetniük az eszközkezelő társaságnak. Az Orbán-kormánnyal kemény világ köszöntött a bankvilágra, a nyomott áron elkelő követeléseken túl a költségvetésben lévő 200 milliárdos lyukat is nekik kell kifizetniük a három évre tervezett bankadó címén, melynek összegéről Orbán Viktor nem hajlandó tárgyalni, legfeljebb arról, hogy mire vetítve szedje be a sarcot a kormány - írja a hírportál. Akárhogy is alakítják azonban a bankadó alapját, a legrosszabbul minden várakozás szerint a Csányi Sándor vezette OTP jár majd. Nem nagyon lehet úgy alakítani ugyanis a szabályokat, hogy ne a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező és a szektor nyereségének több mint felét termelő bank fizesse be a legnagyobb hányadot a közös kasszába. Ennek alapján arra lehet számítani, hogy a 200 milliárdból körülbelül 60 milliárdot az OTP fog kifizetni, ami komoly érvágás lesz a banknak - olvasható a Hírszerzőn.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!