Riadalmat keltett egy kórházi beteg Miskolcon

Miskolc – Miskolcon kedden este egy kórház intenzív osztályán kezelt beteg kitépte testéből az infúziót, majd késsel hadonászni kezdett.

A kórterem ajtaját magára záró 56 éves garázda férfit mintegy 40 perc elteltével a kórházi személyzet segítségével sikerült lecsillapítani.

Kedd este valamivel hét óra után órakor érkezett bejelentés a megyei kórházból a Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére, mely szerint egy kezelt beteg az intézmény intenzív osztályán bezárta a helyiség ajtaját és egy késsel hadonászik, kórházi eszközöket tör össze.

A kórházi személyzet kb. 40 perces rábeszélését követően a személy kijött a helyiségből, majd a jelen lévő bevetési szolgálat munkatársai testi kényszert és bilincselést alkalmazva ártalmatlanná tették a másokban riadalmat keltő férfit. Sérülés az eset során nem keletkezett.

A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító férfival szemben a Miskolci Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt indított eljárást – tájékoztatta a Borsod Online-t dr. Gaskó Bertalan, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda vezetője.

Előzmény: